Skolor öppnar, utbildningar kommer igång, verksamheter öppnas men stängs igen. Vi känner alla igen osäkerheten och de snabba förändringarna som pandemin tvingar fram. Vad gäller Zimlatprojektet och hur det kommer se ut och drivas framöver är därför helt oklart. Vi avvaktar läget och kommer ta nödvändiga beslut efterhand. Det som dock alltid gäller är strävan att utbilda och få alla våra elever ”i mål” som självförsörjande ungdomar med en framtid. 

Läs gärna fliken ”Familjen Rabes fond”. Den är i nuläget viktigare än någonsin.

Läs hela inlägget »

Stort tack till Filterteknik Sverige AB i Karlstad för att ni tänker på Zimlat! Er generösa julgåva kommer till stor och värdefull nytta i arbetet med att ge barn/unga utbildning och en bättre framtid. God Jul och Gott Nytt år till hela företaget och era kunder!

Läs hela inlägget »

Äntligen är det dags… Kenya gör ett försök, trots ökad spridning av Corona, att åter få igång barn och unga i skolan. Första veckan i november startades ett par årskurser upp på både secondary school och primary school. Så även vissa yrkesutbildningar och högskolor/universitet. Ansiktsmask, separata skolbänkar och handsprit – nu hoppas vi försökstiden fungerar så även övriga årskurser kan få komma igång.

Läs hela inlägget »