Båda traktorprojekten löper på bra och planerna håller. Projekt 1 – där har nu marken blivit plogad och allt är sått, majs och bönor som i höst ska skördas och bli skolmat under 2019. Läget är under kontroll och nu inväntar man tiden för toppdressing framåt april/maj. Projekt 2 – traktorn kör på statliga marker under kontrakt och har just nu uppdrag på majsfälten.  Framåt augusti kommer det handla om veteodlingarna. Trots lite oförutsedda utgifter som bl a en utsliten plog håller budgetarna som är satta och inga extra pengar har behövt skjutas till. En fantastisk framgång och lättnad för alla på plats i Zimlat – nu bär de egna benen.

Läs hela inlägget »

Återuppbyggnaden av skoltoaletten som sjönk i våras är äntligen klar. Regnperioderna har försenat möjligheten men nu återstår bara målningen. Samtidigt är nu byggnationen av ytterligare toaletter uppstartad. Flera toalettutrymmen för både män och kvinnor kommer finnas vid Zimlats mest ”trafikerade byväg”. Trafikerade... alltså av människor på gående fot. Bilvägar saknas ju.
Stort varm tack till den stiftelse som under flera år stöttat ekonomiskt till en så fantastiskt fin utveckling i Zimlat.

Läs hela inlägget »

Den första mars påbörjar ytterligare två av våra elever en eftergymnasial utbildning. Julius Ongeri – polishögskolan med målsättning att bli polis inom Interpol och Victor Wanyama som vidareutbildar sig inom Logistic och transport med tung trafik. Två yrkesval som kommer leda till arbete och stabila inkomster.

Lycka till säger vi och ett stort TACK till faddrar Björn, Veronica och Ulrika som bistår ”sina” ungdomar ekonomiskt.

Läs hela inlägget »