Efter åtta års grundskola är nu också fyra-årigt ”gymnasium” avslutat för några av våra fadderbarn. Fyra års boende på internat långt från Zimlat, med hårda studier och många olika upplevelser är avslutade. Samtliga har nu återvänt hem till byn och vi säger ett stort GRATTIS till Selina Benson, Mercy Kalu, Kithao Safari, Rassy Katana, Rebecca Champani, Shaban Shee, Elizabeth Kenga, Cynthia Anyango, Victor Wanyama, Julius Ongeri, Levis Omar och Collins Ouma.

Ett lika stort TACK till alla er faddrar som följt ert fadderbarn hela vägen trots de högra kostnaderna mot slutet! Ni gjorde det omöjliga möjligt för dessa ungdomar.

Läs hela inlägget »
Årets avgångselever Årets avgångselever

Då har terminen avslutats och det två månader långa juluppehållet är här. I år var det 40 elever som tentade av årskurs 8 och därmed hela primary school. Tjugotre av dessa är fadderbarn som kommit ända hit tack vare sina svenska (och en norsk) fadder. En utbildningsnivå är avslutad och vi vill säga ett stort TACK till er alla som stöttat dessa barn hela vägen hit. Och än är det inte slut för efter årsskiftet kommer arton elever att få läsa vidare på secondary school, två få yrkeskurs och tre få ekonomiskt stöd till internationellt körkort.

Läs hela inlägget »

Nu är det bråda dagar! Möjligheten att skörda majs är kraftigt försenad på grund av regnet. För att rädda skörden undan mögel arbetar man från tidig morgon med att snabbt skörda så mycket som möjligt innan regnet börjar falla på eftermiddagen. Projektansvarige James, Dickson och personalen får dessutom hjälp av kvinnor, män och barn från byn. Trots den besvärliga situationen är de övertygande om att de kommer att lyckas. Den blivande skolmaten är tryggad.

Läs hela inlägget »