Life hälsobutikskedja har betytt enormt för Zimlatprojektet ända sedan 2006. De har bidragit stort till självständighetsstegen som tagits, men finns fortfarande kvar som huvudsponsor. Under hela december månad skänker kedjan 1 % av försäljningen av kosttillskott från egna varumärket. Allt går oavkortat till Zimlat och stödet till utbildning av barn och ungdom. Vi är oerhört tacksamma för detta initiativ och hoppas på många besök och bra försäljning inför julen.

Läs hela inlägget »

Den 30 november var skolårets sista dag. Den festliga avslutningen hålls alltid utomhus när vädret tillåter. Alla släpar ut sina bänkar och stolar till det stora mangoträdet. Där skyddas barnen från den starka solen av det stora grenverket. Lärare och rektor Dickson håller tal och de mest framstående eleverna kan ha turen att få ett stipendium – en cykel.

Mangoträdet.. där allting startade en gång och trädets skugga var den enda ”skolsalen” där Dickson höll undervisning för en liten skara barn sittande på marken. För sextiofem av eleverna var detta den sista avslutningen på primary school och efter årsskiftet väntar nya utmaningar i form av secondary school, internatboende eller start av olika yrkesutbildningar. Vi önskar alla elever, lärare och övrig personal en lugnt och fint jul- nyårsuppehåll.

Läs hela inlägget »

Trots lite tidspress av det hotande regnovädret så gick allt vägen. Förutom hårt arbete av de som är anställda i projektet och Dickson själv hjälpte män, kvinnor och barn till. En efterlängtad och välbehövlig möjlighet till lite inkomster. Nu ligger majs och bönor på tork i våra lador i väntan på transport till Zimlat. Skolmaten för hela 2019 är säkrad. Med tacksamhet konstaterar vi alla att ”Traktorprojekt nr 1” fungerar som tänkt och hela skolmatsprogrammet är självgående utan bidragsbehov.

Läs hela inlägget »