Sedan en tid tillbaka står skolans fina toalett klar, hygienisk med vatten och ventilation. Dessutom finns nu ännu en toalett (utöver de tidigare 16) ute i byn. På det mest trafikerade stråket, nära kyrkan och mängder av små hus, är den senaste byggd.

Under förra regnperioden fick aldrig koleran fäste. Tack vare alla provisoriska ”toaletter” ute i det fria hindrades smittspridningen effektivt och det blev inga dödsfall i byn. Vi hoppas på detsamma inför kommande regnperiod. Innerligt tack till den trogna stiftelse som satsat ännu mer i kampen mot sjukdom och ohälsa i Zimlat med omnejd.

Läs hela inlägget »

Grattis Shaban She, Hamisi Fikiri och Boris Kithao som nu påbörjar internationell körkortsutbildning. Halima Bakari och Lisa Kenga till den årslånga sömmerskeutbildningen. Slutligen grattis även till Hawa Malim som börjar utbildning till frisör.

Tack Bengt och Eva för stöd till Lisa, tack Kristina och Roland för stöd till Shaban och tack alla Ni som skänker till Familjen Rabes utbildningsfond!

Läs hela inlägget »

Nu är det några veckors ledigt. Sen börjar allvaret igen. Inte minst för de 63 elever som nu går åk 8, sitt sista år på Zimlat primary school. Senare under hösten är det dags för den stora examen, med målsättningen att komma över 300 poäng – där går gränsen för att komma in på fyra-årigt secondary school. En hägrande dröm för årets mycket flitiga och duktiga barn. Tjugotre av dessa elever har kommit så här långt tack vare sin fadder. Utan ekonomiskt bidrag hade skolgång inte varit möjligt. Vi önskar alla ett avkopplande lov och studieframgångar under hösten.

Läs hela inlägget »